HMKC

Gedragsregels kunstgras

We willen graag jullie medewerking vragen voor het naleven van de gedragsregels rond het gebruik van het kuntgras. De club, dus jullie, hebben veel geld en tijd in dit project gestoken. Jammer genoeg stellen we vast dat niet iedereen zorgvuldig omspringt met het respecteren van de gedragsregels. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat we eerst binnen 10 jaar toe zijn aan de vervanging van de grasmat; kostprijs; ± 85.000 euro.

Vooral roken rond het kunstgras, dieren die niet aan de leiband gehouden worden, frisdrank en eten op en rond het kunstgras, zijn regels waar we het niet al te nauw mee nemen. We begrijpen dat het niet evident is op dit ogenblik met het gebrek aan een kantine, maar laat het geen gewoonte worden. We kunnen er ook geen bezoekers op aanspreken als we zelf niet eerst het goede voorbeeld aannemen.

Aan de heren willen we ook vragen om gebruik te maken van de toiletten in de sportschuur en niet de zijkant van het terrein.

Voor de goede orde hier nogmaals de gedragsregels die niet door ons zijn uitgevonden, maar die ook van tel zijn op andere kunstgrasaccomodaties:

 1. Gebruikers van het kunstgrasveld mogen alleen met schone sportschoenen het kunstgras op. Zorg dus voor schone sportschoenen vóór je het veld op gaat, gebruik de matten.
 2. Het veld betreden met sportschoenen met ijzeren of aluminium noppen en schoenen die niet geschikt zijn voor kunstgras is NIET toegestaan. De schoenen die wel toegestaan zijn:
  • kunstgrasschoenen
  • voetbalschoenen met minimaal 13 kunststofdoppen.
 3. Het kunstgrasveld is uitsluitend toegankelijk voor de spelers, hun teamleider, hun trainer en natuurlijk de scheidsrechter. Alle publiek dient zich achter de veldafscheiding op te houden. Ook het staan van het publiek tegen de binnenkant van de veldafscheiding is dus niet toegestaan. Dit geldt ook tijdens trainingen.
 4. Betreed het veld alleen via de toegangspoortjes. Klim niet over de omheiningen en doe het hek steeds achter je dicht. 

 5. Geen kauwgom op het veld. 

 6. Geen glaswerk op of rond het veld.
 7. Het veld mag absoluut niet betreden worden met rookwaren en/of vuur.
 8. Huisdieren, kinderwagens, e.d. zijn van harte welkom op het complex, maar NIET op de kunstgrasvelden.
 9. Het slepen met doelen en doelplaten is niet toegestaan (graag optillen bij het verplaatsen).
 10. Oefen- en jeugddoelen na gebruik terugzetten in de materiaalberging.
 11. Na de training of wedstrijd de kledij goed uitschudden. De rubberkorrels zijn namelijk schadelijk voor de wasmachine.

We verwachten van iedereen dat de regels worden nageleefd.

team

HMKC 2 - Riviera/Deurne 3

team

U8

team

HMKC 3 - Ganda 2

team

HMKC C - Riviera/Deurne C

team

HMKC A - Meeuwen A

team

Minerva A - HMKC A

team

HMKC U19 - Sikopi U19

team

HMKC A - Riviera/Deurne A

Back to Top