HMKC

Kern

Kern

     
HMKC kern    


Ploegbegeleiders

Glenn Le Bon     trainer    
Frank Van Maroey   hulptrainer      


Trainingsdagen

dinsdag van 20.00 uur tot 22.00 uur
vrijdag van 20.30 uur tot 22.30 uur

Verslag 26-01-20 HMKC - Leuven

HMKC - Leuven     15-23

Hoboken-Mercurius beleeft voorlopig een rampzalig 2020. Het verloor opnieuw, dit maal van Leuven. En het zag na het uitvallen van Mathias de ziekenboeg nog wat groter worden. 

De bezoekers nemen al snel het heft in handen. Al doen ze het wel wat rustiger in vergelijking met de heenmatch. Toen Leuven verschroeiend startte en hetde Hobokenaren al voor de rust had doodgeknepen. Via Zoë en Mathias houdt de thuisploeg de Leuvenaren nu nog naast zich. De bezoekers trekken een tussen spurtje en lopen 4 punten uit. Maar nog voor de rust vindt de thuisploeg met doelpunten van Xander, Jerry, Chris en Sara opnieuw de aansluiting. Ruststand 6-7.

Vlak na de rust zetten de bezoekers Hoboken-Mercurius terug op 4 punten. Met scores van Xander, Kenny en Zoë blijft de thuisploeg nog even aanklampen. Maar wanneer Leuven andermaal de gashendel openzet, lijkt de wedstrijd gespeeld. Hoboken-Mercurius scoort nog tegen via Jerry, Zoë, Chris en Amber. De bezoekers hebben echter een te grote voorsprong. Eindstand 15-23,

Speelden voor Hoboken-Mercurius: Mathias Vandenbulcke (1), Sara Adriaenssens (1), Amber Vandenbulcke (1), Elise Vandoosselaere, Xander Dries (2), Jerry Van Meirvenne (3), Chris Gamblin (3), Zoë De Roeck (3), Kenny Servotte (1)

Verslag 19-01-20 Ganda - HMKC

Ganda - HMKC     18-21

De hemel kleurt een klein beetje open voor Hoboken-Mercurius. Na zeven wedstrijden zonder overwinning hebben de Hobokenaren eindelijk nog eens van de zege mogen proeven. In de strijd tegen de degradatie versloegen ze Ganda, ondanks een goed gevulde ziekenboeg, overtuigend.

Dat de ploeg die vandaag de strijd zou winnen zeer waarschijnlijk de rechtstreekse degradatie zou vermijden zette heel wat druk op de spelers. Daar is op het veld echter weinig van te merken. Met doelpunten van Amber, Xander en Mathias gaat Hoboken-Mercurius aan de leiding. De bezoekers slagen er in de spitsen van Ganda uit de wedstrijd te houden. Toch komt de thuisploeg halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Ze nemen ook de leiding. Maar via Sara en Mathias houdt HMKC Ganda in het vizier. Met een late penalty gaat de thuisploeg met een voorsprong de rust in, 10-9.  

De peptalk tijdens de rust heeft gewerkt voor HMKC. Met doelpunten van Mathias, Jerry, Sara en Elise gaan de bezoekers op en over de Gentenaren. De thuisploeg houdt nog even stand. Maar wanneer Sara en Mathias de bezoekers 4 punten voor brengen, lijkt de veer gebroken bij Ganda. Hoboken-Mercurius valt echter stil en de thuisploeg slaagt er in terug de aansluiting te vinden. Net op tijd zetten Sara, Mathias en Elise de bezoekers op weg naar een definietieve voorsprong. Eindstand 18-21.

Kwamen in actie aan voor Hoboken-Mercurius: Mathias Vandenbulcke (8), Sara Adriaenssens (6+1SW), Amber Vandenbulcke (2), Elise Vandoosselaere (2SW), Xander Dries (1), Jerry Van Meirvenne (1), Chris Gamblin, Zoë De Roeck, Kenny Servotte.

Verslag 12-01-20 HMKC - Riviera/Deurne

HMKC - Riviera/Deurne     17-26

Hoboken-Mercurius blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Het verloor opnieuw,

Riviera kreeg de zege nochtans niet cadeau, en ziet nu ook Erine uitvallen met een blessure. Zo lijkt een verlengd verblijf in de Promoleague weer wat verder weg.

De wedstrijd van vandaag brengt echter hoop. Als de Hobokenaren volgende week tegen Ganda met eenzelfde enthousiasme op het veld komen, maken ze misschien een kans.

Hoboken-Mercurius loopt in de eerste minuten met doelpunten Chris, Sara en Mathias zowaar 3-0 uit. Riviera lijkt HMKC een beetje te hebben onderschat, ze laten wel heel gemakkelijk het schot toe. Toch komen de bezoekers niet veel later op gelijke hoogte. Met doelpunten van Elise, Xander, Mathias en Chris staat de thuisploeg nog tot halverwege de eerste helft op voorsprong. Dan vindt Riviera het welletjes. De bezoekers nemen de leiding over en lopen drie punten uit. Hoboken-Mercurius blijft met doelpunten van Sara, Jerry, Chris en Elise wel in het spoor van Riviera. Ruststand 11-13

Ook in de tweede helft blijft de thuisploeg aanklampen. En na doelpunten van Sara, Jerry, Zoë en Xander komt Hoboken-Mercurius weer naast Riviera. Het beste is er bij de thuisploeg dan wel vanaf. De Hobokenaren kunnen geen vuist meer maken en Riviera korfbalt een achtpunten kloof bijeen. Jerry en Chris kunnen in de slotfase nog als enigen tegen scoren. De bezoekers lopen vlak voor tijd nog een extra punt uit. Eindstand 17-26.

Kwamen in actie aan voor Hoboken-Mercurius: Chris Gamblin (4), Jerry Van Meirvenne (3), Sara Adriaenssens (3Sw), Mathias Vandenbulcke (2), Xander Dries (2), Elise Vandoosselaere (2SW), Zoë De Roeck (1), Erine Delhasse, Bert Coolman, Amber Vandenbulcke

Verslag 4-01-20 Scaldis - HMKC

Scaldis - HMKC     20-12

Hoboken-Mercuruis heeft het nieuwe jaar ingezet met een nederlaag. Een wedstrijd winnen wil voor de Hobokenaren maar niet lukken dit zaalseizoen. Meteen halve ploeg in de lappenmand zullen de ambities voor de rest van het seizoen drastisch moeten worden bijgesteld.

Scaldis blijkt nochtans niet de moeilijkste tegenstander te zijn. Maar na het uitvallen van Veronique, na 11 minuten, en Nick, kort voor de rust, smeltende kansen op een zege voor de bezoekers als sneeuw voor de zon. Met doelpunten van Sara, Elise, Mathias en Xander bleef Hoboken-Mercurius gedurende de eerst helft in het spoor van de thuisploeg. Ruststand 9-6.

Maar ondanks de grote inzet van de ploeg lijkt de tweede helft voor de bezoekers een calvarietocht te worden. Scaldis vergroot vlot zijn voorsprong. HMKC kan daar weinig meer tegenover zetten. In 12 minuten scoort enkel Zoë. In de slotfase laat Scaldis de teugels vieren en krijgen de bezoekers weer wat meer ruimte. Sara, Elise, Erine en Mathias kunnen nog een doelpuntje meepikken. Eindstand 20-12.

Traden aan voor Hoboken-Mercurius: Sara Adriaenssens (2+2SW), Mathias Vandenbulcke (3), Elise Vandoosselaere (1+1SW), Xander Dries (1), Zoë De Roeck (1), Erine Delhasse (1), Nick Bossant, Jerry Van Meirvenne, Chris Gamblin, Nick Yzermans, Veronique Biot.

 

Back to Top