HMKC

Bericht van het jeugdbestuur

Het korfbalseizoen 2020-2021 is bijna afgelopen, voor velen een periode om tijd te maken voor andere zaken. Helaas hebben we dit seizoen weinig tijd gehad om te korfballen omwille van COVID-19. De pandemie had de volledige wereld in zijn macht maar gelukkig beginnen de vaccinaties te vlotten en kunnen we terug beginnen dromen van een nieuw korfbalseizoen vol met wedstrijden, activiteiten en spetterende feesten.  😊

Het seizoen 2020-2021 zal voor altijd in ons geheugen gegrift staan en dit omwille van COVID-19, een seizoen zonder wedstrijden en competitie, wie had dit ooit kunnen denken...

Jeugdbeleid 2021-2024

Voor het jeugdbestuur is het nog even doorbijten in functie van het komende seizoen. Vele uiteenlopende zaken, maar zaken die moeten geregeld zijn voor de start van het nieuwe seizoen.
Met het wegvallen van Peter en Swa zijn we twee sterke krachten verloren , we begrijpen hun beslissing en respecteren deze keuze. We wensen hen langs deze weg nogmaals te bedanken voor hun inzet en toewijding voor onze jeugd.
Omwille van deze beslissing waren we genoodzaakt om het jeugdbeleid te revalueren en zijn we begonnen met het opstarten van een nieuw jeugdbeleid 2021-2024 met als belangrijkste pijlers:

Communicatie – Jeugdwerving – Jeugdopleiding - Ouderraad

We onthouden vooral dat de communicatie een groot probleem blijft ondanks de verschillende mogelijkheden, bijkomend is de rode draad HMKC onvoldoende geïntegreerd in onze jeugdopleiding en blijft de werving van “nieuwe” jeugdleden onvoldoende. Bijkomend willen we graag meer betrokkenheid en inspraak van onze ouders, Peter was al begonnen met dit project en graag willen we dit project verder afwerken!

Leden van het jeugdbestuur:

  • Jeugdvoorzitter AI Mike
  • Jeugdcoördinator Mike
  • Jeugdsecretaris Jessy
  • Jeugdevenementen Sien (sportief) en Elise (activiteiten)
  • Jeugdpromotie  Bob
  • Jeugdcommunicatie Farah

Nieuwe jeugdreeksen
Misschien hadden jullie het al vernomen maar de stemming over het aanpassen van de leeftijdscategorieën werd afgesloten op 14 april jongstleden. De clubs kozen met een overweldigende meerderheid voor een aanpassing.
Dit houdt in dat vanaf het seizoen 2021-2022 zal gespeeld worden met volgende leeftijdscategorieën: U7 (2016-2015) - U9 (2014-2013) - U11 (2012-2011) - U13 (2010-2009) - U15 (2008-2007) - U17 (2006-2005) en U19 (2004-2003)
Voor onze club houdt dit in dat we volgende seizoen zonder U19 zullen aantreden maar voor alle andere reeksen zullen we met minimum één ploeg kunnen aantreden.
Dat het dit jaar een moeilijke puzzel ging worden om een indeling jeugdtrainers te maken door het stoppen van VIER jeugdtrainers ... desalniettemin zijn we erin geslaagd om per leeftijdscategorie een gediplomeerde trainer aan te stellen.

 Ploeg Trainers  Trainingsmoment
 Rakkertjes  Lien - Sien - Elise - Emma - Lena  zaterdag van 10.00u. tot 11.00u.
 U7  Lien - Sien - Elise - Emma - Lena  zaterdag van 10.00u. tot 11.00u.
 U9  Bert - Bob  woensdag en vrijdag van 18.00u. tot 19.00u.
 U11  Mike - Jessy - Ellen  woensdag en vrijdag van 18.00u. tot 19.00u.
 U13  Sien - Farah  woensdag en vrijdag van 19.00u. tot 20.00u.
 U15  Bart - Elise  woensdag en vrijdag van 19.00u. tot 20.30u.
 U17  Jerry - Kevin  dinsdag en donderdag van 19.00u. tot 20.30u.

Toch zijn we nog op zoek naar twee extra helpende handen voor onze U11 en U17 aangezien zij een grote groep vormen en we hier extra hulp kunnen gebruiken.
Indien je interesse hebt of iemand kent, gelieve een seintje te geven aan Mike.

Techniekondersteuning (TO)
Helaas hebben we dit seizoen geen techniekondersteuning kunnen geven omwille van de richtlijnen COVID-19.  Voor het seizoen 2021-2022 zullen we terug techniekondersteuning voorzien indien de maatregelen dit toelaten.
De formule blijft hetzelfde maar het inschrijvingsgeld (€ 70) zal dit jaar GRATIS zijn voor diegenen die ingeschreven waren.  De trainingen zullen gegeven worden door Ewald – Mike – Bob en Nick B.
Volgende categorieën komen in aanmerking: U15 – U17

Sportzaterdagen
We hebben lang niet kunnen sporten en we hebben de korfbal gemist.
Daarom zullen we in juni en juli de mogelijkheid bieden om te trainen alsook gebruik te maken van het buitenterras. Zodra de richtlijnen hieromtrent duidelijk zijn zullen jullie deze in een aparte mail ontvangen.

Kalender voor het seizoen 21-22
De volledige kalender bezorgen we jullie zo snel mogelijk maar we geven jullie alvast de belangrijkste data voor augustus mee, noteer deze alvast maar in jullie agenda 😉.

 dinsdag 3 augustus   start trainingen U17 
 woensdag 4 augustus  start trainingen U15, U13, U11 en U9
 zaterdagen 7 en 14 augustus  sportzaterdagen
 vrijdag-zaterdag-zondag 21-22-23 augustus  Marcel Van Damme tornooi (kern)
 maandag 23 t.e.m. vrijdag 27 augustus  sportkamp HMKC
 zaterdag 28 augustus  start trainingen U7 en Rakkertjes
   jeugddag 10u. start
    12u. middagmaal
    16u. infomoment
    17u. apero + BBQ
 zaterdag 4 september  start veldcompetitie

Nieuwe clubkledij
Voor het seizoen 2021-2022 zullen we spelen in onze nieuwe tenue, details omtrent verdeling en afspraken zullen we begin augustus mededelen.
Voor het trainingspak zijn we nog aan het onderhandelen met de fabrikant, zodra we meer info hieromtrent hebben zullen we deze aan jullie overmaken.

Hieronder alvast een voorsmaakje!

 

Aanspreekpersoon Integriteit of kortweg API
De API, is de persoon die je kan contacteren bij HMKC als er sprake is van een integriteitschending.
Hiermee bedoelen we elke vorm van lichamelijk, seksueel, moreel of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders.

Wie kan er terecht bij onze API’S?
Alle leden, jeugdleden, ouders, trainers, bestuurders of andere vrijwilligers van HMKC.

Heb je te maken met pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage, …?
Of merk je tijdens je sportactiviteiten of daarnaast dat er handelingen gebeuren die niet aanvaardbaar zijn.
Dan hebben de API’S een luisterend oor en kan je via een gesprek op een objectieve manier de problemen detecteren en oplijsten om deze bespreekbaar te maken tussen de beide partijen.
Zo kan er mogelijk tot een oplossing gekomen worden.
De meldingen worden in alle discretie behandeld en ze verlenen jouw advies bij de mogelijke vervolgstappen of indien nodig een doorverwijzing.

Onze API’s:
Jessy Gamblin 0497/63 66 85
Bianca Demuyer 0475/52 83 10
François Van Noten 0468/46 24 82

Je kan ze natuurlijk ook altijd gewoon aanspreken als ze op de club aanwezig zijn.

We hopen jullie met deze info voldoende te hebben geïnformeerd voor volgend seizoen.

De leden die ons verlaten wensen we alle succes toe en weet onze deur staat altijd voor jullie open moesten jullie graag terugkomen.

Warme sportieve groeten,

Mike-Jessy-Sien-Elise-Farah

team

Sportkamp

team

Jeugddag

team

HMKC B - Ganda B

team

HMKC A - Ganda A

team

HMKC A - Leuven A

team

HMKC B- Leuven B

team

HMKC U19 - Sparta Ranst U19

team

HMKC A - Riviera/Deurne A

Aanspreekpersoon Integriteit of kortweg API

De API, is de persoon die je kan contacteren bij HMKC als er sprake is van een integriteitschending. Hiermee bedoelen we elke vorm van lichamelijk, seksueel, moreel of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders.

Wie kan er terecht bij onze API’S?
Alle leden, jeugdleden, ouders, trainers, bestuurders of andere vrijwilligers van HMKC.
Heb je te maken met pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage, ...? Of merk je tijdens je sportactiviteiten of daarnaast dat er handelingen gebeuren die niet aanvaardbaar zijn?
Dan hebben de API’S een luisterend oor en kan je via een gesprek op een objectieve manier de problemen detecteren en oplijsten om deze bespreekbaar te maken tussen de beide partijen. Zo kan er mogelijk tot een oplossing gekomen worden.
De meldingen worden in alle discretie behandeld en ze verlenen jou advies bij de mogelijke vervolgstappen of indien nodig een doorverwijzing.

Onze API’s
Jessy Gamblin 0497/63 66 85 en François Van Noten 0468/46 24 82
Je kan ze natuurlijk ook altijd gewoon aanspreken als ze op de club aanwezig zijn

Back to Top