HMKC

Infomoment jeugd

Het korfbalseizoen 2021-2022 loopt bijna ten einde en naar jaarlijkse gewoonte willen wij graag onze achterban op de hoogte houden wat de toekomst zal bieden voor onze youngsters van HMKC.

Afgelopen seizoen konden we eindelijk terug genieten van trainingen zonder beperkingen, wedstrijden met publiek en een volwaardige competitie. Het was duidelijk zichtbaar aan de vele lachende gezichten van zowel jong als oud en de vele supporters die we mochten verwelkomen op onze club.

Niet enkel konden we genieten van onze mooie sport maar naarmate het seizoen vorderde, konden we eindelijk terug activiteiten organiseren op onze club met nog vers in het geheugen de fantastische paasbrunch en het U9 event. Dat we steeds weer kunnen rekenen op een fantastisch team geeft de burger moed, nogmaals bedankt aan alle helpende handen en organisatoren want zonder deze mensen zijn er geen activiteiten mogelijk.

Maar helaas is niet alles koek en ei... integendeel, meer en meer heb ik het gevoel dat onze vrijwilligers zich steeds meer en meer moeten bewijzen en verantwoorden aan onze achterban. Commentaar geven is supergemakkelijk maar helpen daarentegen is superfijn. 

Daarom een oproep naar iedereen, af en toe een schouderklopje geven kan geen kwaad! Een vrijwilliger, is het nu een trainer, bestuurslid of helpende hand, achter deze persoon schuilt een mens. Een persoon die werkt en in zijn vrije tijd de club wilt helpen zonder financiële vergoeding. 

Dus in plaats van negatieve commentaar te geven over hoe het wel of niet moet, gelieve deze persoon bij te staan in woord of daad want tenslotte zijn deze vrijwilligers de drijfkracht achter deze mooie club.

Afgelopen seizoen heeft het jeugdbestuur niet stilgezeten, het jeugdbeleidsplan 2021-2025 is volledig uitgewerkt en volgende stappen zijn al genomen in de goede richting:

  1. Jeugdwerving: opstart korfbal@school onder leiding van Sien in verschillende scholen rondom onze club waardoor we de instroom van nieuwe jeugdleden vergroten 
  2. Jeugdopleiding: Daan heeft zijn cursus initiator korfbal met succes beëindigd en Mike is bezig met de laatste loodjes cursus trainer B korfbal.
  3. Communicatie: blijft een heikel punt in deze maatschappij maar Farah heeft al de eerste stappen gezet om dit euvel in de toekomst weg te werken, Elise zal deze taak overnemen.
  4. Activiteiten: uitbaten van een gezamenlijke kalender onder supervisie van Jessy en maandelijks organiseren van een activiteit

Bijkomend is Chelsea toegetreden tot het jeugdbestuur, een jonge kracht met frisse ideeën die graag een extra steentje wil bijdragen aan HMKC. TOP! 

Op sportief vlak hebben we dit jaar de kaap van 80 jeugdleden overschreden, maar stiekem dromen wij als HMKC toch om ooit de kaap van 100 jeugdleden te bereiken dus als je iemand kent zonder club... feel free to join the club 😄

Helaas hadden we dit seizoen geen U19 ploeg en voor het seizoen 2022-2023 zullen we geen U17 ploeg kunnen inschrijven, een erfenis die we nog enkele jaren zullen meeslepen maar desalniettemin kunnen we voor volgend seizoen jullie het volgende aanbieden:

PLOEG TRAINERS
Rakkertjes Lien-Sien-Elise-Lena
U7 Sien-Lien-Elise-Lena
U9 Bob-Ellen
U11 Mike-Jessy-Femke
U13 Sien-Farah
U15 Elise-Serge
U19 Jerry-Daan

Toch zijn we nog steeds op zoek naar extra helpende handen voor onze U11 aangezien zij een grote groep vormen en we hier extra hulp kunnen gebruiken.

Volgend seizoen zullen wij eveneens techniekondersteuning blijven geven mits inschrijvingsgeld van € 70. Details hieromtrent zullen medegedeeld worden begin augustus.

Graag wil ik nog een extra oproep doen naar jullie toe, wij zijn op zoek naar extra dames voor onze U13 en U15. Dus als jullie iemand kennen die geen ploeg heeft of misnoegd is … dan is deze dame meer dan welkom op HMKC.

Kalender voor het seizoen 22-23

De volledige kalender bezorgen we jullie zo snel mogelijk maar we geven jullie alvast de belangrijkste data voor augustus mee, noteer deze alvast maar in jullie agenda 😉.

woe. 3 aug. start trainingen U19, U15  
woe. 10 aug. start trainingen  U13  
zat. 7 en 14 aug. sportzaterdagen  
vrij.-zat.-zon. 19-20-21 aug. Marcel Van Damme tornooi (kern)  
maa. 22 t.e.m. vrij. 26 aug. sportkamp HMKC  
woe. 24 aug. start trainingen U11 en U9  
zat. 27 aug. start trainingen U7 en Rakkertjes  
  jeugddag   10u. start
    12u. middagmaal
    16u. infomoment
    17u. apero + BBQ
zat. 3 sept. start veldcompetitie  
zat. 10 sept. nationale vriendjesdag  

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd voor volgend seizoen.

De leden die ons verlaten wensen we alle succes toe en weet dat onze deur altijd openstaat voor jullie, moesten jullie graag terugkomen.

Indien jullie nog extra vragen omtrent het seizoen 2022-2023 hebben kunnen jullie die altijd stellen aan Mike of Sien.

Warme sportieve groeten,

Mike-Jessy-Sien-Elise-Farah-Chelsea

team

HMKC B - KCBJ B

team

HMKC A - KCBJ A

team

HMKC A - Verde A

team

HMKC B - Verde B

team

HMKC A - Ganda A

team

HMKC C - Edegem C

team

HMKC A- Spartacus/NDN A

team

U9

Aanspreekpersoon Integriteit of kortweg API

De API, is de persoon die je kan contacteren bij HMKC als er sprake is van een integriteitschending. Hiermee bedoelen we elke vorm van lichamelijk, seksueel, moreel of psychisch gedrag waarvan jij vindt dat het over jouw grens gaat of over de grens van iemand anders.

Wie kan er terecht bij onze API?
Alle leden, jeugdleden, ouders, trainers, bestuurders of andere vrijwilligers van HMKC.
Heb je te maken met pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage, ...? Of merk je tijdens je sportactiviteiten of daarnaast dat er handelingen gebeuren die niet aanvaardbaar zijn?
Dan heeft de API een luisterend oor en kan je via een gesprek op een objectieve manier de problemen detecteren en oplijsten om deze bespreekbaar te maken tussen de beide partijen. Zo kan er mogelijk tot een oplossing gekomen worden.
De meldingen worden in alle discretie behandeld en ze verlenen jou advies bij de mogelijke vervolgstappen of indien nodig een doorverwijzing.

Onze API
Bianca Demuyer 0475/52 83 10
Je kan ze natuurlijk ook altijd gewoon aanspreken als ze op de club aanwezig is.

 

 
Back to Top